BRONSEJADORS

El sol és vida però també sabem que abusar d’ell és perjudicial.

Podem aprofitar els seus beneficis fent servir els productes més adequats per a cada tipus de pell.

El bronzejat és un enfosquiment natural de la pell estimulada per la llum solar i és el millor protector natural, per això hem de cuidar-la per poder lluir un bon bronzejat sense perjudicar-la. Avui dia existeixen molts productes (gels, locions, esprais) que contenen ingredients que bloquegen o dispersen els rajos del sol i estan formulats per proporcionar diferents graus de protecció contra UVA, UVB i IR.

El FPS (factor de protecció solar) el número del qual indica el temps que pot exposar-se la pell sense cremar-se. Per exemple, una pell clara que normalment es comença a cremar als deu minuts d’exposició al sol sense protecció, trigaria 15 vegades aquest temps amb un FPS15 (150 minuts o 2,5 hores).

Els protectors solars han d’aplicar-se entre 30 minuts i 2 hores abans de l’exposició i tornar-se a aplicar cada dues hores, en cada bany o si la pell ha transpirat molt.

La protecció solar és fonamental per evitar lesions cutànies com les cremades. El sol és causant en més del 75 per cent de l’envelliment de la pell, provocant arrugues, taques, flaccidesa.

Per això hem d’estar sempre ben protegits.