Com afecta l’estrès a la nostra pell
Com ja sabem, l’estrès és una reacció fisiològica del nostre organisme davant una situació que considera una amenaça, i provoca efectes en ell mateix que quasi sempre afecta negativament a la nostra pell. Ara veurem quins són aquests efectes:
- Altera la secreció de greix i la funció de la barrera de la pell, provocant la deshidratació d’aquesta. En conseqüència la pell es torna més fràgil, sensible i especialment reactiva.
- Provoca desequilibris en determinades hormones com els estrògens i la testosterona, que afecten directament a la pell.
- Accelera l’envelliment cutani ja que, quan ens trobem en una situació d’estrès, és menys la quantitat de sang i nutrients que arriba a la nostra pell.
Un cop coneixem aquests efectes, el nostre interès es basa en saber com podem minimitzar-los. Entre les múltiples i variables mesures a prendre destaquem les següents:
- Neteja de la pell: mantenir la pell neta ens ajudarà a prevenir l’activitat excessiva de les glàndules sebàcies.
- Hidratació: beure aigua suficient ajuda a eliminar les impureses del nostre cos.
- Crema hidratant: per combatre la sequedat de la pell, és fonamental aplicar-nos a diari una crema facial que contingui uns principis actius especialment hidratants i adequats per al tipus de pell de cada persona.
- Maquillatge: t’ajudarà a dissimular les vermellors i les imperfeccions. Escull el que indiqui en l’envàs “no comedogènic”, que significa que ha estat provat científicament, que no obstrueix els porus ni potència l’aparició de punts negres.
- Principis actius més recomanables: el retinol és una forma de la vitamina A, és molt beneficiós per a la pell ja que la regenera des de l’interior, prevé la formació de radicals lliures i a més a més és efectiu per a combatre arrugues i per tractar l’acnè, les taques i els problemes de pigmentació. L’àcid glicòlic també resulta molt útil, ja que es caracteritza per la seva capacitat d’accelerar els processos de regeneració cel·lular de la pell i pel seu poder exfoliant.