Com ens afecta el fred a la pell

A l’estiu, ens protegim cada vegada més del sol, però a l’hivern ens oblidem de fer-ho. L’hivern (fred, vent, canvis bruscos de temperatura, sequedat ambiental) és perjudicial per a la nostra pell.

Les temperatures fredes redueixen la secreció de les glàndules sebàcies provocant la dessecació de la pell, afectant més a les pells seques i fines que a les greixoses. Les pells sensibles i atòpiques són les que es poden veure més afectades, podent provocar vermellors com la rosàcia o cuperosi. Els llavis i les galtes també són zones molt sensibles.

El nas, el front o la barbeta solen ser zones més greixoses, són més tolerants al fred.

Per tenir una pell ben cuidada i protegida el primer que cal fer és una bona neteja diària. Una bona hidratació pot evitar la sequedat i la tibantor que ens pot provocar les primeres arrugues. Hem d’aplicar cremes amb textures més nutritives, sobretot si la pell és seca o fina, i si és sensible, és aconsellable aplicar sèrum i cremes anti vermellors.

Si la pell estarà exposada al sol i a baixes temperatures, com un dia d’esquí o de camp, no oblidem hidratar-la bé i posar-nos protector solar i bàlsams labials.

Una pell hidratada i ben nodrida ens ajuda a fer front al fred i evitar que la sequedat ens pugui provocar un envelliment prematur.

I sobretot, no oblidem menjar fruites i verdures del temps, ja que ens aporten moltes vitamines.